Jdi na obsah Jdi na menu
 


kapitola VII. Šepot a něco víc

8. 2. 2015

22.2.2002, Ložnice, postel Tomáše Sayera

Tomáš seděl zamyšleně na posteli. Byl únor. osmého. Tomáš napsal do deníku. Myslíš, Roberte, že je někdo pochytá? Ty útočníky?- Možná... Nahlédni na únor 1957. Tomáš se opět ocitl na hradě, tentokrát v podivné zelené místnosti. Byla to Disamorská hala. Seděl tam Robert, nějaký blonďák a černovlasý. Ten blonďák byl Marcus Josh. Mladší Robertův KAMARÁD. Robe, myslíš, že je někdo chytí? Ty útočníky. zeptal se Marcus. Možná. Myslím si, ale že když je nechytli teď, tak už je nechytí. Co to máš? - Hubertovy pastilky. Bolí mě v krku.- Co brácha, Robe? - Nic. Přebral mi holku, tak ať se třeba udáví! Tomáš opět seděl v ložnici. 

Chodba u učebny přeměňování

Tomáš šel sám po chodbě. Najednou uslyšel zvláštní šepot až sykot. Zszszszsabiiiju tě!!!!! Zszszszsabijuuu!!! to bylo vše. Tomáš raději zamířil do učebny přeměňování. Sednout! Studenti dnes se budete učit proměňovat prsten v brouka chrobáka. Natáhněte hůlku ne prsten a řekněte: Vilirio! - Vilirio! ozvalo se ze všech stran prostorné učebny. 

Koupelna studentů

Tomáš chtěl zapomenout na ty hlasy, co slyšel a tak se naložil do velké plné vany horké vody a nespočet mydlinek a bublin. Najednou se tam odněkud objevila Otylka. Áááááá! Tome! - Aahojj Otylko.- Ahóóój, Tomíku. Jak roztomilé je, když se malý chlapec koupe, hahahahahaha!!!!!!- Jo, úžasný.- Víš, chtěla sem ti říct, že jsou další oběti. Nějaká dvojčata, dvě dívky z Cavalonu a dokonce profesor Hackelbauer!- Cože? Hackelbauer? To snad ne! - Ale ano! Je to tak!- Hrůza...

Chodba před učebnou kouzelných formulí

Na chodbě před formulemi leželo malé zkamenělé tělo profesora Hackelbauera, dvě dívky a DVOJČATA RINGERSOVI! Jakmile je Pavel viděl skoro omdlel. Profesor Mirlen si je pozval k sobě do pracovny. Pojďte dále! Pavle, je jen otázkou času, kdy útočníci půjdou po tobě! Nesmíš se dívat na zem. Vem si toto zrcátko. Snad ti pomůže. Ty tomáši to samé, ano?- Ano pane řediteli. - Nechtěl bys mi něco říct?- Ne, pane.- Fajn. Mám takový pocit, že za týden je Broomball. Ale hrát se asi nebude. Tak běž, Tome. A dávej si pozor!

KONEC 7.KAPITOLY ŠEPOT A NĚCO VÍC, NÁSLEDUJE 8.KAPITOLA ZAKLETÁ...