Jdi na obsah Jdi na menu
 


kapitola IV. Hledaný a vyvolený

11. 4. 2015

Burns stál majestátně nad zástupy studentů, kteří se řadili pod věží s ředitelnou a Matthew se Sibylou Horgolovou je odváděli do hradu. Byl zamyšlený. Burns byl nazýván, černým králem, zlým netopýrem, temným deb*lem, pánem zla v akademii. V Shendlhultské akademii byl úplně nový režim. Hodiny byly už od 7:00. Profesoři neměli prakticky žádnou pravomoc a to nejhorší: Burns si do akademie přizval pár profesorů, řekněme, ehm, z řad lorda Farkse. Na ředitelském stole ležel poslední výtisk Denního zpravodaje. Profesor Jakub Burns se stal ředitelem SA. Ve volbách starostolce prezídia vyhrál nad profesorkou Hildou Lavatriovou.

Výsledky voleb Srpen 2007

Burns 51%

Lavatriová 49%

Já jsem z nové funkce ředitele velmi potěšen a doufám, že se studenti budou v akademii i nadále jako doma. (usmál se Jakub Burns v rozhovoru pro DZ.)

Ředitel se kysele usmál. Podařilo se mu se dostat k Mirlenovi i k Farksovi. Dokonalý, jako vždy. Ale někde úplně jinde, na ostrově Mirlen, řeší naše trio s Arčim úplně jiné záležitosti.

Tomáš potřeboval zjistit, jak zničit krystal, jak získat další symboly a jak získat zpět ten zatracený prsten zla. Zatímco Pavel a Elen prožívali své love story, Tomáš se uzavřel jen na jednu věc: Splnit své poslání! Pavel před několika týdny vyznal Elen lásku ve vlnách oceánu. Arči si sedl na terasu k Tomášovi. O čem přemýšlíš? – Prakticky o ničem. Máme totiž krystal smrti. – Krystal smrti? Falešný? – Jak falešný? – Přece jsi si nemyslel, že je pravý?!?! Ten pravý nosí smrt jen u sebe. Tohle je jen napodobenina, ovšem symbol to je. – No, jo, ale jak to zničit? – Moře. – Moře? – Ano, moře! Vhoď ho do moře. Do slané vody! Tomáš z terasy hodil krystal přímo do vln oceánu. Najednou se ale moře rozbouřilo a zfialovělo, až se zbarvilo do své normální barvy. Díky, Arči. – Není vůbec zač! – Potřebuju do akademie. Nutně. – Měl jsi sen? – Nějaká korunka, žena, Shendlhultská akademie, lord Farks… - Hm, ale je moudré tam jít, když tam teď řediteluje Burns? – Jo. Myslím si, že tam je symbol…

HLEDANÝ

THOMAS R. D. SAYER

ZA PŘIVEDENÍ HLEDANÉHO T. R. D. S. JE VYPSÁNA ODMĚNA

97 000.000,- LUN.

Prezídium, prezident Martin Baxa junior

KONEC 4. KAPITOLY. NÁSLEDUJE 5. KAPITOLA KORUNKA KRÁLOVNY ISIS…